Alessandro Cortini

LIVE A/V

Poden els instruments electrònics arribar a ser realment l’extensió de nosaltres mateixos? I si és així, quant capaços som de transmetre contingut emocional pur mitjançant els sons sintetitzats i produïts electrònicament? Aquesta és una pregunta que Alessandro Cortini i el seu fidel sintetitzador Buchla Music Easel mai no han deixat de perseguir.

El músic d’origen italià es va donar a conèixer per primera vegada com a membre de la banda Nine Inch Nails i les seves contribucions al desenvolupament de la música basada en sintetitzadors durant l’última dècada han estat immenses, publicant discs fonamentals en segells com Hospital Productions (“Sonno” i “Risveglio”) i Important records (la trilogia “Forse”). Al llarg dels anys també ha col·laborat amb músics igualment influents que inclouen a Merzbow i Lawrence English, així com produint i interpretant sota diversos àlies i projectes (Skarn, SONOIO, Slumberman).

Després del seu fascinant show A/V “Avanti” al MIRA 2016, Cortini torna a Barcelona amb un nou espectacle audiovisual basat en la nova música que veurà la llum durant el 2019.