P
Digital Arts Festival
FIRA MONTJUÏC BARCELONA / 8-9 NOV 2024
00:00:00

MIRA, Telenoika i ZZZINC organitzen la primera Trobada de Programació Creativa.

13.05.2014

Del 12 al 15 de març de 2014 se celebra a Barcelona la primera Trobada de Programació Creativa, quatre dies dedicats a la formació, la recerca i l’experimentació en el camp dels visuals generatius. Dins del cicle Jornades d’Experimentació i Reflexió al Voltant de l’Audiovisual (ER…VA), els col·lectius MIRA, Telenoika i ZZZINC impulsen aquesta trobada amb l’objectiu de promoure l’intercanvi de coneixements entre els diferents agents implicats en l’escena de les arts visuals i el new media.

Els assistents a la primera Trobada de Programació Creativa podran descobrir, a través d’un taller, projeccions, debats, presentacions de projectes i un concert audiovisual, les possibilitats de la programació creativa i aprofundir en el desenvolupament de tècniques avançades per aconseguir visuals generatius i visualització de dades.

Es tracta d’un espai on desenvolupadors i artistes visuals podran mostrar els seus treballs, compartir coneixements i aprendre noves tècniques, i on el públic menys expert podrà descobrir les possibilitats de la programació creativa aplicada a les arts visuals i sonores.

A la primera Trobada de Programació Creativa es tractaran temes i tecnologies com la generació de continguts en temps real, sincronització de música i visuals, computació gràfica, motors 3D, visualització de dades, estètica d’informació, Processing, vvvv, MAX / MSP, JavaScript, Cinder, C + +, OpenGL, HTML5, OpenFrameworks, OpenGL / WebGL i Quartz Composer.

Oscar Sol, Luis Sanz, Roman Torre, Sergio Albiac i Eloi Maduell, presents a la Trobada

La cita comptarà amb l’artista multidisciplinar Oscar Sol, que impartirà el taller d’introducció a Jitter (MAX/MSP) per a la manipulació de vídeo i la creació de visuals generatius; les projeccions de vídeos d’AVsets i visuals de reconeixement mundial comissariat pel cicle SENSE, i les projeccions sobre les últimes creacions de la demoscene, comissariat per 9ard. D’altra banda, els artistes i desenvolupadors Luis Sanz, Roman Torre, Sergio Albiac i Eloi Maduell presentaran els seus projectes, i formaran part del debat que girarà entorn de la creació i a la programació creativa.

El dissabte dia 15 de març s’ha programat el Live Av Stm ~ de Luis Sanz, una exploració sobre la forma en què la música pot ser composta i percebuda. Es tracta d’un espectacle obert al públic generat en temps real a través de la manipulació de dades. Stm ~ explora la composició algorítmica i els ritmes generatius, una experimentació amb dades on diversos aspectes i detalls poden ser controlats en temps real.

Més informació del Live Av obert al públic Stm ~ de Luis Sanz → link

Totes les activitats es realitzaran a la seu de Telenoika
(c/ Sant Pau 58, 08001 Barcelona).

Consulta aquí tota la programació per dies i els horaris → link

 

Organitzen:

Telenoika: www.telenoika.net
ZZZINC: www.zzzinc.net
MIRA: www.mirafestival.com